söndag, november 08, 2015

Bad one or good one, Jodel?

Detta inlägg e absolut inget samarbete med Jodel - bara en kär åsikt av en Aidai som känner av lite tantvibbar efter detta inlägg.

Lillbrorsan introducerade mig för den "nya" (ny för stenåldersAidai iallafall) appen Jodel i helgen. En app där du kan skriva i princip vad du vill, anonymt. Sen ser andra Joddlare på ca 7 km radie just ditt inlägg och kan därefter kommentera eller alternativt gilla/dissa ditt inlägg. Helt anonymt. Oukej, verkar ju som en kul grej, tänkte jag ända tills jag såg vad folk i Jeppis joddlade om igår. Orkar inte citera någon rakt av, men det som skrevs gick typ i denna stil:

"5 flickor behöver skjuts till ABC, någon snäll kuski ikväll?"
"Jovisst! Var e ni?"
"Torget, på trappan!"
"Ok, hoppa in när ni ser en röd Fiat så åker vi till ABC!"
"Jee! Väntar!!"

Ehh, bara jag som får aningen dåliga vibbar här?? Värsta hunting ground för elakingar att lura ungdomar på. Visst, nu finns det ju säkert vettigt folk som joddlar och alla diskussioner går ju inte i denna stil, men ändå. Att tonåringar tyvärr är lite unga och dumma kommer vi ju inte ifrån (been there, done that) och då händer det ju lätt att det ibland görs aningen korkade beslut. Liksom, sure, YOLO och hoppa in i den röda Fiaten bara, alla är ju inte yxmördare eller pervon. Men tänk om just den personen i den röda Fiaten inte ämnar köra dej till ABC? Vad gör du då?

Tror helt klart "Jodel" e en kul grej, men som moralpredikare får jag kalla kårar när jag följer med vissa inlägg och kommentarer. Snälla ni, tänk till en extra gång vad ni skriver och vad ni gör! Be safe!

PS. Mitt framtida barn kommer att tycka att jag är väääärldens jobbigaste mamma. Totally.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Varsågod och skriv en trevlig kommentar! Kommentaren syns dock inte förrän jag godkänt den.