torsdag, augusti 31, 2017

What the Health?

Dinner a la Vegan

Skåda mitt mästerverk till sallad ovan! TADAAA! Ni märker att jag är mäkta imponerad av mig själv va? Yep! Testade göra homemade hummus ikväll och den blev väl helt okej? Har inte käkat hummus speciellt ofta förut och kan väl tycka smaken e lite..."svår"? Smakar inte helt amazing, men inte heller dåligt. Tror man måste "lära sig" gilla hummus, lite som när man lär sig dricka kaffe eller vin. Inte är det gott i början, men oj vad gott det smakar efter en tid. 

Ni kanske märkte salladen var all vegan också? Oh yes it is. Kollade (ni ska också kolla!!) dokumentären "What the Health" för ett tag sedan och jag kan väl konstatera att mycket av det jag själv anser vara "rätt kost", fick sig en ordentlig törn! Om jag säger såhär, kött och animalier är inte bra för dig och inte heller planet Earth. Dokumentären granskar hälsoorganisatörer i Amerika och hur deras sponsorer styr vilken kost organisatörerna ska välja att förespråka i sina "hälsosamma" recept till allmänheten. Dokumentären ger oss också fakta om hur mycket vi människor faktiskt skadar vår planet (och oss själva) genom att producera och äta kött i alla dess former. Vegan is the thing? Jag fick en helt annorlunda syn på vegansk kost efter dokumentären. Det är inte bara "djurens rättigheter" och en trend i fokus, utan det finns ju tydligen också en hälsoaspekt med hela vegan grejen som råder.

Visst, det är en dokumentär och klart den är vinklad till viss del och jag kan medge jag blev lite besviken i slutet. De avslutade så amerikanskt som bara amerikaner kan. Typ såhär "Ohh, jag har käkat veganskt i 2 veckor och alla mina kroppsliga krämpor e all gone och jag kan sluta med mina mediciner". Arrrggh, sluta förstöra en bra dokumentär med sån propaganda! Hmpf. Utan att kritiskt granska och fördjupa mig till tusen ifall dokumentären har 100% rätt så har jag av ren nyfikenhet tänkt införa 1-2 dagar i veckan då jag äter all vegan. Har faktiskt hållit på i ett par veckor och det är ganska kul att söka fram och testa alternativ till kött och animalier. Och utmanade, speciellt när det kommer till mejeriprodukterna vi finländare dyrkar! Holy moly. Mitt budskap, se dokumentären "What the Health" och kommentera gärna vad du tycker! Skulle va kul att höra lite tankar. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Varsågod och skriv en trevlig kommentar! Kommentaren syns dock inte förrän jag godkänt den.