söndag, mars 04, 2018

#veganchallenge i mars!

Ni har kanske märkt att jag under den senaste tiden bloggat väldigt mycket om mat och funderat över vegansk kost? Provade i veckan på att äta veganskt i 3 hela dagar, med undantag för en tårtbit vid en festlighet och mjölk i kaffet. Testade tofu som alla verkar avguda och tyckte det smakade helt förfärligt, t.o.m så jag lämnade halva matlådan. Då ni, då e de paha. Till kvällen blev det sallad och bönor, vilket jag inte heller var speciellt förtjust i, så med facit i hand hade jag inte riktigt förberett mig ordentligt för att försöka imponera på mig själv med goda veganska rätter. Här kunde jag ju välja att kasta in handduken och konstatera att veganskt, näh, för svårt och smakar bläh. Men så lätt ger jag ju mej inte, så nu tänkte jag under mars månad utmana mig själv med en liten challenge! Feel free att haka på, ska försöka tipsa om recept och berätta hur det känns i kroppen. Har redan förberett mig bättre inför kommande vecka, så nu blir det annat än bara bönor och sallad!

Smygstartade imorse och testade göra gröt på quinoa, äpple och mandelmjölk,
smaksatt med kardemumma, kanel och topping a la äpple, lingon, blåbär och jordnötssmör.
Hur tänkte jag med hela utmaningen? Eftersom jag inte gillar en massa restriktioner i stil med "inte en bit kött under hela mars" så tänkte jag köra på att försöka äta veganskt under vardagarna för att i helgen och under andra festligheter unna mig mejeri- eller köttprodukter jag saknat. För jag gillar ju kött och mejeriprodukter i massor, men eftersom dessa i det långa loppet inte verkar vara speciellt bra för varken kroppen eller naturen, så kan jag ju alltid ge det veganska en ärlig chans. LAGOM är bäst, eller hur? Så, utan att göra det hela komplicerat, vi satsar på att käka veganskt under vardagar i mars! Stay tuned!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Varsågod och skriv en trevlig kommentar! Kommentaren syns dock inte förrän jag godkänt den.