onsdag, mars 21, 2018

#veganchallenge update

Hyvät ihmiset, nu har jag något ni måste prova! Testade häromdagen att steka riven vitkål och morot i kokosolja tills de mjuknat. Smaksatte med en liten gnutta vitpeppar, och vet ni vad? DET VA HELT SJUKT GOTT! Vitkål är sviinbilligt just nu och morötter kostar inte många euro. Kokosolja hittas på burk och voila, ner i stekpannan på svag värme och det blir hur saftigt som helst. Ni måste testa! Nedan, förra veckans dinner där jag har ett helt lass riven vitkål och morot som döljer sig under allt annat gott. Stekta champinjoner, lök och bönor + sallad och avokado. Helt klart min favorit bland de veganska måltiderna hittills.

Dinner
En annan lyckad kombo var också veckans foodprep. Hade en megapåse makaroner hemma och tacokrydda i massor. Vad passar då bättre än att testa lite köttfärs a la vegan? Stekte Pulled Oats tillsammans med vitlök, lök, spenat, sojakross (glöm inte vattnet för att sojakrossen ska bli mjuk, fick lite panik mitt i stekningen när jag märkte hur mycket vatten sojakrossen drog i sig) och tacokrydda. Toppade med lite ärter, bara för att grönt e snyggt! Hah. Blev riktigt gott och pulled oats påminner mycket om kött till konsistensen. Min kollega såg inte ens att det var frågan om havre istället för köttfärs när han spanade in min lunch. Väldigt bra näringsinnehåll också. Enda minuset, kostar över 3€ för 250 gram. Det tycker jag är dyrt. MEN. Då ska vi komma ihåg att dessa produkter nyss dykt upp i butikerna och att den veganska trenden i Finland bara är i startgroparna ännu. 

Makaroner med pulled oats a.k.a "Nyhtökaura" på finska,
veckans matlådor!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Varsågod och skriv en trevlig kommentar! Kommentaren syns dock inte förrän jag godkänt den.